Seminari de MLC© “El Cos i la Cuirassa Parental”

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La cuirassa parental és una «armadura» que es construeix durant la primera infància i que, des del principi de la seva construcció, forma part del desenvolupament natural de l’infant en la recerca de la seva identitat i en el desenvolupament de la seva personalitat. L’infant necessita identificar-se amb el cos dels seus pares per sentir-se estimat/da i per donar un marc de referència al seu propi cos i a la seva psique.

Imitem el cos dels nostres pares per aprendre i ser estimats, com tots els mamífers. Desde la neurociència más avançada se sap que per comprendre l’altre, ens agradi o no, el nostre cos ha tingut que imitar el cos de l’altre, el nostre cos replica el cos de l’altre al que prestem atenció. Sabent això és molt més fàcil comprendre perquè el cos dels nostres pares està inscrit en el nostre cos. Se sap també que aquesta sincronització és més forta quan estic en atenció plena, és a dir, quan estic present, quan la meva ment no està en el passat o en el futur.

De petits vivim molt més presents que d’adults, per tant el nostre cos se sincronitzarà molt més ràpid amb el cos dels nostres pares, incorporarem el cos dels nostres pares, ens agradi o no, per aprendre, per ser estimats i perquè així passa fisiològicament de manera natural. Ens sincronitzem amb la manera de pensar, la manera de sentir i gestionar les emocions, la manera de moure’ns…fins i tot podem arribar a sincronitzar-nos amb els seus símptomes físics…tot de manera inconscient clar!

Si volem alliberar-nos del que no és nostre, del que en el seu moment vam incorporar com a propi a causa d’aquesta sincronització corporal amb el nostre entorn més proper, per descobrir allò que és veritablement nostre, tant la nostra llum com les nostres ferides, abans hem d’identificar i alliberar allò que no ens pertany.

Si tot el que necessitem alliberar ho hem incorporat a través de la sincronització corporal, la meva proposta és alliberar-ho també a través del treball corporal. Aquest seminari és una opció per fer aquest procés.

En aquest seminari de 4 dies, seràs guiat/da a contactar amb «la imatge» del cos dels teus pares o substituts parentals. Explorarem l’inconscient a través de moviments de despertar corporal segons el Mètode d’Alliberament de les Cuirasses (MLC©) i de visualitzacions, que t’ajudaran a «retrobar» el cos dels teus pares amb l’objectiu d’identificar els patrons de comportament, les creences i els condicionaments rebuts d’aquests. Aquest seminari et guia cap a un alliberament de la «cuirassa parental» per afavorir un restabliment del vincle d’amor amb els teus pares, un major benestar, un alliberament del cos i un retrobament amb la teva naturalesa profunda.

És un taller grupal de 4 dies de durada (6-7-13-14 maig i 3-4-5-6 juliol 2023), de 9.30h del matí a 17.30h de la tarda (amb una hora de pausa al migdia per dinar). Format on-line i presencial.

Aquest seminari és un pre-requisit per poder-se inscriure a la Formació en el Mètode d’Alliberament de les Cuirasses (MLC©).

Guiat i conduït per Judit Mateu, diplomada en el Mètode d’Alliberament de les Cuirasses i certificada per Marie-Lise Labonté per impartir aquest seminari.

Possibilitats d’allotjament a Casa Karuna (www.casakaruna.org).

Go to Top